Rajská omáčka s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská omáčka s houbami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15957 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 282,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn sušený, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská omáčka s houbami postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozehřejeme, přidáme žampióny nakrájené na plátky, nasekanou cibuli, prolisovaný česnek a restujeme, až jsou houby měkké. |
2 | Přidáme loupaná rajčata z konzervy i se šťávou a rozmarýn. |
3 | Omáčku přivedeme k varu, zakryjeme a vaříme ji za občasného míchání ještě asi 10 minut. |