Jarní zeleninová příloha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní zeleninová příloha
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 15966 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 hrst | Bazalka |
200 g | Brambory |
2 ks | Celer řapíkatý |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
8 ks | Cibulka jarní |
200 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 hrst | Petržel - nať |
400 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
0,3 hrst | Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce | Vegeta |
300 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,8mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Celer řapíkatý, Chilli koření mleté, Cibule, Cibulka jarní, Olej rostlinný, Špenát listový čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jarní zeleninová příloha postup přípravy receptu:
1 | Omytý špenát necháme okapat. Tymián, bazalku opláchneme, lístky otrháme, pár jich necháme na ozdobu, ostatní jemně nasekáme, každou bylinku zvlášť. Zeleninu očistíme, oloupeme, cibuli drobně nakrájíme, mrkev a celer nakrájíme na plátky, brambory na kostičky a zelí na proužky. |
2 | Jarní cibulky s natí nakrájíme na plátky. Cibuli zpěníme na rozpáleném tuku. Přidáme mrkev a brambory, 2 minuty restujeme, poté vmícháme celer a zelí. Posypeme vegetou, osolíme, opepříme a ochutíme chilli kořením. Přilijeme 100 ml vody a pozvolna dusíme přikryté 15 minut. Poté zlehka vmícháme špenátové listy a tymián. Za občasného promíchání dusíme 10 minut. Dle chuti osolíme, okořeníme, přidáme nakrájené bylinky. |
3 | Pokrm upravíme na mísu, ozdobíme lístky bazalky a petrželkou a podáváme jako přílohu. |
Poznámka
Z dvojnásobné porce můžeme připravit lehkou večeři obohacenou nastrouhaným sýrem.