Jednoduchý recept

Nové brambory zapékané se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15967

Ingredience

800 g Brambory rané
0,5 hrst Majoránka čerstvá
1 polévková lžíce Margarín
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 203kJ
12% Sacharidy 44 g
17% Tuky 13 g
5% Sodík 95 mg
15% Bílkoviny 8 g

Nové brambory zapékané se smetanou postup přípravy receptu:

1

Řádně očištěné brambory uvaříme i se slupkou v osolené vodě téměř doměkka. Slijeme a ještě teplé oloupeme.

2

Česnek oloupeme a prolisujeme, majoránku opláchneme, osušíme, několik lístků necháme stranou, zbytek jemně nasekáme. Smetanu rozmícháme s moukou, žloutky, česnekem, majoránkou a pepřem.

3

Brambory vložíme do vymaštěné zapékací mísy, polijeme připravenou smetanou, zlehka promícháme, vložíme do trouby předehřáté na 200°C a zapékáme dočervena, zhruba půl hodiny.

4

Hotové brambory ozdobíme lístky majoránky a servírujeme jako přílohu či jako lehkou večeři.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept