Pučálka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pučálka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1599 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
150 g | Hrách loupaný |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 213,6mg |
---|---|
Cholesterol | 18,8mg |
Draslík | 53,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pučálka postup přípravy receptu:
1 | Propláchneme hrách, rozložíme na tácek do jedné vrstvy, zalijeme teplou vodou tak, aby byl do poloviny namočený a necháme ho klíčit min. 24 hodin. |
2 | Naklíčený hrách osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. |
3 | Hrách pražíme chvilku - 4 minuty, aby neztvrdl. |
4 | Na zbylém oleji osmahneme kousky slaniny, které dáme na hrách. |