Jednoduchý recept

Brambory na rozmarýnu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15999

Ingredience

1 kg Brambory
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Rozmarýn čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 187 kcal
Kilojoule 782kJ
9% Sacharidy 33 g
5% Tuky 4 g
1% Sodík 28 mg
12% Bílkoviny 7 g

Brambory na rozmarýnu postup přípravy receptu:

1

Brambory namočíme na půl hodiny do vlažné vody. Do velkého pekáče vlijeme olej. Rozmarýnu opereme, vysušíme, lístky odštípneme a nasypeme do oleje.

2

Namočené brambory řádně omyjeme a i se slupkou rozpůlíme. Vyskládáme je řeznou plochou do pekáče na lístky rozmarýnu. Brambory pečeme hodinu v předehřáté troubě na 200°C, až je řezná plocha načervenalá.

3

Servírujeme se salátem jako lehkou večeři anebo jako přílohu k různě upravenému masu.

Poznámka

Rozmarýn můžeme nahradit tymiánem, kmínem nebo provensálským kořením.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept