Krkonošská cibulačka s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkonošská cibulačka s masem
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 160 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
7 g | Česnek |
133 g | Chléb konzumní |
333 g | Cibule |
7 g | Houby sušené |
200 g | Hovězí maso přední |
0,7 g | Kmín celý |
13 g | Petržel - nať |
13 g | Polévkové koření |
15 g | Sůl |
120 g | Vejce slepičí |
2,5 l | Vývar z hovězích kostí |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 75,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Kmín celý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Houby sušené, Petržel - nať, Polévkové koření, Vývar z hovězích kostí , Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krkonošská cibulačka s masem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme a uvaříme ve vývaru z hovězích kostí, který jsme předem připravili. |
2 | Když maso změkne, přidáme syrové brambory nakrájené na kostičky, propláchnuté a namočené houby, kořenovou zeleninu a česnek. Vaříme doměkka. Potom přidáme kmín a na kolečka nakrájenou cibuli. |
3 | Do polévky zašleháme rozkvedlaná vejce a necháme je srazit. |
4 | Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a solí a přidáme nakrájenou petrželovou nať, vařené hovězí maso nakrájené na kostičky a krátce povaříme. |
5 | Jako vložku vkládáme na nudličky nakrájený a na sucho opečený chléb do každé porce. |
Poznámka
Vejce slepičí: (3ks)