Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16024
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Brambory
200 g Cibule
1000 g Hovězí roštěnka níz. peč.
2 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Petržel - nať
100 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
1 dl Víno bílé
0,5 l Vývar z hovězích kostí
2,5 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,061 kcal
Kilojoule 4 440kJ
5% Sacharidy 19 g
336% Tuky 252 g
41% Sodík 826 mg
106% Bílkoviny 60 g

Roštěná po kraňsku postup přípravy receptu:

1

Omytý roštěnec osolíme, opepříme a po všech stranách zprudka opečeme na sádle. Maso vyjmeme. Ve výpeku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a petržel.

2

Do pekáče vložíme opečené maso, obložíme osmahnutou cibulí a zeleninou a přilijeme víno a vývar (nebo vodu). Pečeme v silně vyhřáté troubě doměkka.

3

K téměř měkkému masu přidáme tymián a oloupané, nastrouhané brambory a podle potřeby dolijeme vývar. Dusíme tak dlouho, až brambory změknou a rozvaří se, aby zahustily šťávu.

4

Nakonec do pokrmu přidáme zakysanou smetanu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept