Roštěná po kraňsku

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1061 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
80 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý roštěnec osolíme, opepříme a po všech stranách zprudka opečeme na sádle. Maso vyjmeme. Ve výpeku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a petržel.
  • 2
    Do pekáče vložíme opečené maso, obložíme osmahnutou cibulí a zeleninou a přilijeme víno a vývar (nebo vodu). Pečeme v silně vyhřáté troubě doměkka.
  • 3
    K téměř měkkému masu přidáme tymián a oloupané, nastrouhané brambory a podle potřeby dolijeme vývar. Dusíme tak dlouho, až brambory změknou a rozvaří se, aby zahustily šťávu.
  • 4
    Nakonec do pokrmu přidáme zakysanou smetanu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.