Vánoční plněné vdolečky

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr a droždí promícháme s trochou vlažné smetany a necháme vzejít. Do mísy dáme mouku, sůl, citr. kůru a vzešlé droždí, promícháme, přidáme žloutky, rum a podle potřeby smetanu.
  • 2
    Vše důkladně promícháme v ruce nebo v hnětači na hladké těsto.
  • 3
    Necháme ho kynout až zdvojnásobí svůj objem. Rozdělíme ho na dvě části, větší vyválíme na plát asi 1 cm silný a vykrajíme z něj kulatou formičkou vdolečky. Druhou část také vyválíme na stejně silný plát a vykrajujeme z něj o 2-3 cm menší vdolečky.
  • 4
    Větší vdolečky rozložíme na plech s pečícím papírem a necháme ještě chvíli kynout, potom do nich uděláme palcem důlek a naplníme ho lžičkou marmelády, přiklopíme menším vdolečkem, zespodu potřeným vodou aby se těsto spojilo. Na povrchu každého vdolečku uděláme nožem mřížku.
  • 5
    Vdolečky necháme ještě chvíli kynout a potom je upečeme v předehřáté troubě na 190°C. Upečené vdolečky potřeme rozpuštěným máslem a posypané cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.