Koláčky ze srnčího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláčky ze srnčího masa
Koláčky ze srnčího masa
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16053 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
600 g | Srnčí kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 49,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 132,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Koláčky ze srnčího masa postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou srnčí kýtu zalijeme přepuštěným máslem a necháme v něm odležet 24 hodin. |
2 | Maso vyjmeme, nadrobno nasekáme (nemeleme) a osolíme. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek, opepříme a dobře promícháme. |
3 | Z masové směsi tvarujeme placičky a pečeme je na přepuštěném másle. |
4 | Do zbylého másla vmícháme mletou papriku, přisolíme a při podávání nalijeme na upečené srnčí koláčky. |
5 | Vhodnou přílohou je vařená rýže. |