Bramborová kaše po dalmatsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše po dalmatsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16061 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1000 g | Brambory |
5 stroužek | Česnek |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 566kJ
9% Sacharidy 33 g
34% Tuky 25 g
12% Sodík 240 mg
12% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborová kaše po dalmatsku postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, slijeme je a oloupeme. |
2 | Brambory rozšťoucháme, promícháme s olejem a oloupaným, nadrobno nasekaným česnekem. |
Poznámka
Kaši podáváme teplou k hovězímu masu.