Jednoduchý recept

Dalmatská kaparová omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16082

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Kapary sterilované
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 dl Olej olivový
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Sardelové řezy
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 178kJ
1% Sacharidy 2 g
71% Tuky 53 g
86% Sodík 2 g
19% Bílkoviny 10 g

Dalmatská kaparová omáčka postup přípravy receptu:

1

Slané sardelové řezy bez kostí utřeme s olejem (můžeme použít i sardelovou pastu).

2

Přidáme nasekanou petrželku, oloupaný a nasekaný česnek, nasekané kapary, citronovou šťávu a ocet. Vše promícháme a necháme přejít varem.

3

Omáčkou poléváme teplé vařené nebo pečené maso a necháme vychladnout. Podáváme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept