Recept

Krůtí srdíčka v marsale

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 24 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 16092

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Cibulka jarní
1 kg Krůtí maso
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Petržel - nať
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
100 g Víno Marsala

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 728kJ
2% Sacharidy 8 g
21% Tuky 15 g
11% Sodík 226 mg
98% Bílkoviny 55 g

Krůtí srdíčka v marsale postup přípravy receptu:

1

Srdíčka zbavíme šlach a cévek, očistíme a zasypeme moukou, pak je nakrájíme na tenké plátky.

2

V hlubší pánvi rozpálíme olej s máslem, přidáme srdíčka a opékáme asi 2 minuty, až lehce zhnědnou. Pak přidáme cibuli na kostičky a po dalších dvou minutách protlak. Vše zalijeme marsalou, zakryjeme a vaříme mírným varem 7–8 minut. Osolíme a opepříme.

3

Jarní cibulku nakrájíme na tenké plátky a dvě minuty před ukončením varu ji vmícháme do pokrmu. Přidáme nasekanou petrželku, upravíme na talíře a ihned podáváme.

Poznámka

Srdíčka je nutno péct jen velmi krátce, aby se nevysušila. Solíme až hotový pokrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept