Šmakoun s hlívou ústřičnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šmakoun s hlívou ústřičnou
Šmakoun s hlívou ústřičnou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 16106 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Hlíva ústřičná |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Šmakoun |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 44,7mg |
Vláknina | 986,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Pepř bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Petržel - nať, Šmakoun, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Šmakoun s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji. Přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou hlívu ústřičnou, osolíme, opepříme a chvíli podusíme. |
2 | Šmakounový plátek nakrájíme na nudličky, prohřejeme a přelijeme houbovou omáčkou. |
3 | Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou. |