Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 22 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16109

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
700 g Hovězí maso zadní
0,5 kávová lžička Kmín drcený
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 311 kcal
Kilojoule 1 302kJ
0% Sacharidy 2 g
23% Tuky 17 g
8% Sodík 152 mg
68% Bílkoviny 38 g

Marinovaný rostbíf postup přípravy receptu:

1

Maso na rostbíf zbavíme tuku a vložíme do ploché skleněné mísy. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. Smícháme olej, chilli, kmín, tymián a pepř. Směsí rostbíf potřeme a marinujeme při pokojové teplotě asi 15 minut.

2

Maso z obou stran osolíme, vložíme do pečicí nádoby a dáme do trouby, předehřáté na 210 °C. Po 10 minutách snížíme teplotu na 150 °C, maso obrátíme a pečeme ještě 10–15 minut. Po této době je uvnitř maso ještě krvavé. Podle chuti můžeme propéct, ale maso by mělo zůstat uvnitř růžové.

3

Hotový rostbíf vyjmeme z trouby, navrch dáme vločky másla a necháme chvíli odpočívat.

4

Maso tence nakrájíme přes vlákno, upravíme na mísu a přelijeme vypečenou šťávou. Posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept