Perkelt ze šmakounu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perkelt ze šmakounu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16112 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
5 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
300 g | Šmakoun |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 230,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový, Šmakoun mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Perkelt ze šmakounu postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme šmakoun nakrájený na kousky a vše osmahneme dozlatova. Podlijeme vodou, přidáme rajčatový protlak a mletou papriku. |
2 | Pokrm jen krátce povaříme a ihned podáváme. |