Recept

Vepřové řízky marinované

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16138
Kategorie: Maso

Ingredience

2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Hořčice
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Med včelí
2 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1,6 kg Vepřové kotlety
1 kávová lžička Česnek sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 528kJ
1% Sacharidy 2 g
27% Tuky 20 g
7% Sodík 143 mg
74% Bílkoviny 42 g

Vepřové řízky marinované postup přípravy receptu:

1

Smícháme olej, ocet, chilli, sušený česnek, kmín, hořčici, med a pepř. Ve směsi obalíme řízky a marinujeme je asi 15-20 minut při pokojové teplotě.

2

Řízky osolíme a dáme vedle sebe do ohnivzdorné mísy nebo pekáče.

3

Troubu předehřejeme na 250°C, řízky grilujeme ve vzdálenosti 8 cm od zdroje tepla. Poté řízky obrátíme a potřeme marinádou.

4

Grilujeme z druhé strany 3-4 minuty, až je maso propečené.

Poznámka

Podáváme se zelným salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept