Recept

Křupavé kořeněné tyčinky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16172

Ingredience

1 ks Droždí sušené
4 polévková lžíce Fenykl obecný
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 110kJ
28% Sacharidy 99 g
6% Tuky 4 g
6% Sodík 113 mg
30% Bílkoviny 17 g

Křupavé kořeněné tyčinky postup přípravy receptu:

1

Z mouky, droždí, vlažné vody, oleje, soli a fenyklu vypracujeme vláčné těsto. Vytvarujeme z něj kouli a necháme na teplém místě kynout.

2

Když těsto vykyne na dvojnásobné množství, tvarujeme dva válečky v délce cca 20 cm, necháme přikryté kynout ještě 15 minut.

3

Potom každý váleček rozdělíme na 20 kousků a vyválíme z nich tyčinky asi 35 cm dlouhé. Urovnáme je na plech, vyložený pečicím papírem, necháme kynout 10 minut.

4

Tyčinky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept