Durynský hrnec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Durynský hrnec
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16177 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 ks | Hovězí vývar základní |
2 ks | Hřebíček |
6 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Perník |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vepřové ledvinky |
1 ks | Vepřové srdce |
400 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 571,4mg |
Draslík | 886,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Hřebíček, Ocet vinný, Sůl, Vepřové ledvinky, Vepřové srdce, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Perník mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Durynský hrnec postup přípravy receptu:
1 | Srdce a ledvinky dobře očistíme, zbavíme všech šlach a tuku. Spolu s bůčkem nakrájíme na 3 cm velké kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, rozdrobíme nebo nastrouháme perník, citrón nakrájíme na plátky. |
2 | Do velkého hrnce nalijeme vývar, přidáme maso, cibuli, ocet, perník a citrón. Směs osolíme, opepříme, vsypeme hřebíček. Vaříme pod pokličkou mírným varem asi 25 minut, dokud není maso hotové. |
3 | Hotový pokrm ochutíme solí, cukrem, octem, podáváme v terině nebo na talíři. Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.