Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16177

Ingredience

3 ks Cibule
0,5 ks Citrony
0,5 kávová lžička Cukr krupice
0,5 ks Hovězí vývar základní
2 ks Hřebíček
6 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Perník
1 špetka Sůl
2 ks Vepřové ledvinky
1 ks Vepřové srdce
400 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 698 kcal
Kilojoule 2 920kJ
3% Sacharidy 10 g
68% Tuky 51 g
27% Sodík 541 mg
85% Bílkoviny 48 g

Durynský hrnec postup přípravy receptu:

1

Srdce a ledvinky dobře očistíme, zbavíme všech šlach a tuku. Spolu s bůčkem nakrájíme na 3 cm velké kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, rozdrobíme nebo nastrouháme perník, citrón nakrájíme na plátky.

2

Do velkého hrnce nalijeme vývar, přidáme maso, cibuli, ocet, perník a citrón. Směs osolíme, opepříme, vsypeme hřebíček. Vaříme pod pokličkou mírným varem asi 25 minut, dokud není maso hotové.

3

Hotový pokrm ochutíme solí, cukrem, octem, podáváme v terině nebo na talíři. Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept