Jednoduchý recept

Dušené kuře s hadincem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1618

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Hadinec
1200 g Kuře
55 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý celý
500 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 726 kcal
Kilojoule 3 039kJ
2% Sacharidy 7 g
75% Tuky 56 g
15% Sodík 305 mg
73% Bílkoviny 41 g

Dušené kuře s hadincem postup přípravy receptu:

1

Kuře omyjeme, naporcujeme a do kůže i do masa vetřeme sůl a pepř.

2

V pánvi rozehřejeme máslo a kuřecí kousky orestujeme dohněda. Přidáme cibuli, necháme osmahnout, poté přilijeme víno, smetanu a zakysanou smetanu a přidáme hadinec. Vše přivedeme k varu, pánev přiklopíme a na mírném ohni necháme za občasného míchání 45-60min dusit.

3

Vyjmeme maso, omáčku v pánvi znovu přivedeme k varu a na prudkém ohni necháme zhoustnout. Dle chuti dochutíme, omáčku nalijeme na maso a podáváme zdobené čerstvými bylinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept