Jednoduchý recept

Flambované kuře

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1619

Ingredience

50 g Bambusové výhonky
1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
1 ks Hřebíček
1200 g Kuře
5 polévková lžíce Martell cognac
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno červené
100 ml Vývar drůbeží
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 819 kcal
Kilojoule 3 428kJ
2% Sacharidy 8 g
71% Tuky 53 g
30% Sodík 591 mg
105% Bílkoviny 59 g

Flambované kuře postup přípravy receptu:

1

Celé kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme. Jednotlivé kousky osolíme a opepříme.

2

Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a špek nakrájený na plátky a restujeme dokud kuře nezhnědne. Poté přidáme na kousky nakrájenou cibuli a koňak. Koňak zapálíme a všechny kousky ze všech stran oflambujeme.

3

Přidáme vývar, víno, česnek, petržel, bambusové výhonky, hřebíček a bobkový list a důkladně promícháme. Mísu přiklopíme a pečeme 75-90min v troubě předehřáté na 200C. Během pečení několikrát promícháme.

4

Když je maso hotové, vyjmeme bobkový list a hřebíček a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept