Jednoduchý recept

Telecí játra s cuketou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16192

Ingredience

2 ks Cibule
250 g Cuketa
600 g Játra telecí
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
5 polévková lžíce Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 673kJ
3% Sacharidy 12 g
32% Tuky 24 g
16% Sodík 317 mg
56% Bílkoviny 32 g

Telecí játra s cuketou postup přípravy receptu:

1

Cuketu omyjeme a nakrájíme na hranolky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Na talíři smícháme mouku, sůl a pepř.

2

Ve větší pánvi rozpálíme dvě lžíce přepuštěného másla, přidáme cuketu s cibulí a dusíme asi 10 minut do měkka. Přendáme na mísu, zakryjeme, uchováme v teple.

3

Do pánve přidáme zbylé máslo, plátky jater obalíme v okořeněné mouce a smažíme v pánvi asi 3 minuty z každé strany. Hotové přidáme k zelenině, necháme v teple.

4

Do pánve přilijeme víno a přivedeme k varu, ze dna pánve seškrábneme vypečenou šťávu.

5

Hotovou omáčkou přelijeme játra a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept