Recept

Jablková mísa se šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16207

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová šťáva
75 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1000 g Jablka
20 ml Likér mandlový - Amaretto
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
200 g Suchar dietní
75 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 688kJ
16% Sacharidy 58 g
25% Tuky 19 g
21% Sodík 418 mg
6% Bílkoviny 4 g

Jablková mísa se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Suchary vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme.

2

V teflonové pánvi rozehřejeme máslo, opražíme na něm připravené suchary, necháme v pánvi vychladnout.

3

Jablka omyjeme, jedno necháme stranou. Zbylá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na kostičky. Podusíme spolu s citronovou šťávou, cukrem, likérem a 75 ml vody asi 15 minut.

4

Suchary s jablky upravíme do mísy. Ozdobíme smetanou ušlehanou s cukrem a zbylým jablkem.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept