Recept

Rybí filé se špenátem a mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16210

Ingredience

1 ks Citrony
800 g Filé rybí
1 ks Kapie
2 polévková lžíce Mandle
1 polévková lžíce Margarín
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát ledový
1 špetka Sůl
5 stroužek Česnek
800 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 398kJ
4% Sacharidy 16 g
13% Tuky 10 g
13% Sodík 262 mg
166% Bílkoviny 93 g

Rybí filé se špenátem a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Rybí filé nasolíme, pokapeme citronovou šťávou z poloviny citrónu, vložíme do mísy, přikryjeme a vložíme do chladničky.

2

Špenátové listy omyjeme, vložíme do většího kastrolu, mírně podlijeme vodou, krátce podusíme a vodu poté slijeme. Z kapie odstraníme stopku se semeníkem, opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka.

3

Mandle nastrouháme a opražíme na tuku. Vyjmeme děrovanou naběračkou. Do horkého tuku po mandlích vložíme podušené špenátové listy, krátce prohřejeme, vyjmeme a udržujeme v teple. Jako poslední vložíme do tuku pokrájenou kapii, za stálého mícháme zprudka opékáme 3 minuty.

4

Filé vyjmeme z chladničky, necháme okapat, osušíme a okořeníme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, opečeme na něm do růžova oloupané stroužky česneku, přidáme filé a opékáme do červena na mírném plameni, z každé strany přibližně 3 minuty.

5

Opečené filé upravíme na mísu, přidáme dušený špenát a kapii, posypeme mandlovými hoblinami, ozdobíme plátky citronu a listy salátu. Servírujeme teplé s dušenou rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept