Kuřecí prsa a játra s kapustou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
11 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Poškozené a povadlé kapustové listy odstraníme, silné žilkování seřízneme, omyjeme tekoucí vodou, "srdíčko" rozpůlíme. Košťál vyřízneme, spolu s listy nakrájíme na široké proužky, ostatní zeleninu očistíme, pórek i se zelenou částí a mrkví nakrájíme na plátky, brambory na kostičky.
  • 2
    Kuřecí prsa očistíme, rozkrojíme, s odblaněnými játry omyjeme a necháme okapat. Maso nakrájíme na stejně velké kousky, prsa osolíme a opepříme z obou stran, zaprášíme moukou. Vložíme na rozehřátý olej, z každé strany opékáme 4 minuty. Poté přidáme kousky jater zaprášenými moukou, společně opékáme 5 minut. Játra jednou obrátíme, opečené maso vyjmeme, vložíme do mísy a udržujeme teplé.
  • 3
    Do zbylého oleje po opékání masa vložíme mrkev a pórek, zprudka opékáme 2 minuty. Přidáme prolisovaný česnek, kmín, bobkový list, kapustu a brambory. Dle chuti osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přikryté dusíme 15 minut na mírném plameni. Brambory musí být měkké a zelenina křupavá.
  • 4
    Hotovou zeleninovou směs upravíme na mísu, na ni rozložíme maso, ozdobíme petrželkou a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.