Kuřecí prsa a játra s kapustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa a játra s kapustou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 16213 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
150 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
100 ml | Hovězí vývar základní |
150 g | Játra drůbeží |
800 g | Kapusta hlávková |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
600 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 259,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Hovězí vývar základní, Kapusta hlávková, Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí prsa a játra s kapustou postup přípravy receptu:
1 | Poškozené a povadlé kapustové listy odstraníme, silné žilkování seřízneme, omyjeme tekoucí vodou, "srdíčko" rozpůlíme. Košťál vyřízneme, spolu s listy nakrájíme na široké proužky, ostatní zeleninu očistíme, pórek i se zelenou částí a mrkví nakrájíme na plátky, brambory na kostičky. |
2 | Kuřecí prsa očistíme, rozkrojíme, s odblaněnými játry omyjeme a necháme okapat. Maso nakrájíme na stejně velké kousky, prsa osolíme a opepříme z obou stran, zaprášíme moukou. Vložíme na rozehřátý olej, z každé strany opékáme 4 minuty. Poté přidáme kousky jater zaprášenými moukou, společně opékáme 5 minut. Játra jednou obrátíme, opečené maso vyjmeme, vložíme do mísy a udržujeme teplé. |
3 | Do zbylého oleje po opékání masa vložíme mrkev a pórek, zprudka opékáme 2 minuty. Přidáme prolisovaný česnek, kmín, bobkový list, kapustu a brambory. Dle chuti osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přikryté dusíme 15 minut na mírném plameni. Brambory musí být měkké a zelenina křupavá. |
4 | Hotovou zeleninovou směs upravíme na mísu, na ni rozložíme maso, ozdobíme petrželkou a ihned servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.