Krůtí karbanátky v rajčatové omáčce
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 8kusůCibulka jarní
 - 20gramůSýr Parmezán
 - 400gramůKrůtí maso
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
 - 0,25lžičkaOregano čerstvé
 - 1kusVejce slepičí
 - 1kusRohlíky bílé
 - 2stroužkyČesnek
 - 2lžíceOlej olivový
 - 150gramůOlivy nakládané
 - 0,5hrstPetržel - nať
 - 0,5hrstBazalka
 - 0,25lžičkaTymián čerstvý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rohlík namočíme do vlažné vody. Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Bylinky omyjeme, vytřeseme vodu, otrháme lístky (několik jich dáme stranou na ozdobu) a jemně posekáme.
 - 2Z namočeného rohlíku vymačkáme vodu, vložíme do mísy, přidáme cibulku, vejce, nastrouhaný sýr, bylinky a namleté maso. Dle potřeby a chuti osolíme, opepříme a řádně promícháme. Ze směsi omočenou rukou tvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu, mírně je zploštíme do tvaru karbanátku a vkládáme na rozehřátý olej. Opékáme do zlatova z každé strany 2 minuty.
 - 3Příprava omáčky: cibuli a česnek oloupeme, cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme, obojí zpěníme na rozehřátém oleji. Poté přidáme rajčata i s nálevem, bobkový list, oregano, tymián a dle chuti osolíme, opepříme. Zprudka přivedeme k varu za občasného promíchání, poté vložíme karbanátky, přikryjeme a dusíme 25 minut.
 - 4Před servírováním upravíme karbanátky na mísu, posypeme je olivami a bylinkami podáváme se špagetami nebo jinými těstovinami.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.