Recept

Krůtí karbanátky v rajčatové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 16219

Ingredience

0,5 hrst Bazalka
1 ks Cibule
8 ks Cibulka jarní
400 g Krůtí maso
2 polévková lžíce Olej olivový
150 g Olivy nakládané
0,3 kávová lžička Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrst Petržel - nať
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 ks Rohlíky bílé
20 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
0,3 kávová lžička Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 307kJ
6% Sacharidy 22 g
17% Tuky 13 g
55% Sodík 1 g
52% Bílkoviny 29 g

Krůtí karbanátky v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

Rohlík namočíme do vlažné vody. Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Bylinky omyjeme, vytřeseme vodu, otrháme lístky (několik jich dáme stranou na ozdobu) a jemně posekáme.

2

Z namočeného rohlíku vymačkáme vodu, vložíme do mísy, přidáme cibulku, vejce, nastrouhaný sýr, bylinky a namleté maso. Dle potřeby a chuti osolíme, opepříme a řádně promícháme. Ze směsi omočenou rukou tvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu, mírně je zploštíme do tvaru karbanátku a vkládáme na rozehřátý olej. Opékáme do zlatova z každé strany 2 minuty.

3

Příprava omáčky: cibuli a česnek oloupeme, cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme, obojí zpěníme na rozehřátém oleji. Poté přidáme rajčata i s nálevem, bobkový list, oregano, tymián a dle chuti osolíme, opepříme. Zprudka přivedeme k varu za občasného promíchání, poté vložíme karbanátky, přikryjeme a dusíme 25 minut.

4

Před servírováním upravíme karbanátky na mísu, posypeme je olivami a bylinkami podáváme se špagetami nebo jinými těstovinami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept