Recept

Hovězí vývar se smaženými sýrovými noky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16230
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 l Hovězí vývar základní
300 g Hrášek mražený
2,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
75 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sherry brandy
1 špetka Sůl
100 g Sýr Niva (Rokfór)
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 770kJ
8% Sacharidy 28 g
24% Tuky 18 g
59% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Hovězí vývar se smaženými sýrovými noky postup přípravy receptu:

1

Přivedeme k varu 125 ml vody s máslem, přidáme mouku, mícháme, dokud se neutvoří knedlík. Těsto odpalujeme, až se nechytá nádoby.

2

Poté ho vložíme do mísy a postupně přimícháme vejce. Zapracujeme sýr nakrájený na kostičky, osolíme, opepříme. Pomocí lžiček vypichujeme z těsta noky a smažíme je v rozehřátém oleji do zlatova. Noky vyjmeme na papírovou utěrku.

3

Hrášek povaříme ve vývaru asi 5 minut, ochutíme sherry, osolíme a opepříme.

4

Polévku rozdělíme do talířů, přidáme noky a povrch posypeme nakrájenou pažitkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept