Jednoduchý recept

Malinový parfait

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16248

Ingredience

Na omáčku a ozdobu
250 ml Citronová šťáva
80 g Cukr moučkový
300 g Maliny
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 balení Ztužovač šlehačky
Malinový parfait
250 ml Citronová šťáva
180 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
250 ml Jogurt bílý
200 g Maliny
0,3 hrst Máta
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vaječný žloutek slepičí
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 817kJ
14% Sacharidy 52 g
31% Tuky 24 g
3% Sodík 53 mg
14% Bílkoviny 8 g

Malinový parfait postup přípravy receptu:

1

Studenou vodou vypláchneme formu na srnčí hřbet, vyložíme fólií tak, aby 25 cm přesahovala na delších stranách přes okraj.

2

Maliny očistíme, pokud možno nemyjeme, rozmixujeme a propasírujeme přes cedník. Pyré smícháme s citronovou šťávou a jogurtem.

3

Cukr a vanilkový cukr vyšleháme s celými vejci a se 3 žloutky navíc nad párou na hustý krém. Nádobu s krémem vložíme do studené vody s kostkami ledu a dále šleháme, dokud krém mírně nezchladne. Přidáme sladidlo, promícháme a necháme zcela vychladnout.

4

Smetanu vyšleháme do husté šlehačky, třetinu vmícháme do vaječného krému, po troškách přidáme jogurtovou směs s malinovým pyré. Nakonec zlehka vmícháme zbylou šlehačkou. Krém vložíme do připravené formy, povrch uhladíme a překryjeme přečnívajícími konci pečícího papíru. Uložíme do mrazničky na 12 hodin.

5

Před podáváním dezertu připravíme omáčku.

6

Maliny očistíme, 25 jich dáme stranou, ostatní rozmixujeme a prolisujeme. Vmícháme citronovou šťávu, moučkový cukr a řádně promícháme. Omáčku přelijeme do skleněné misky.

7

Ze smetany a ztužovace vyšleháme tuhou šlehačku, vložíme do cukrářského sáčku s hvězdicovitým nástavcem.

8

Z malinového parfait odstraníme fólii, vyklopíme na podlouhlou mísu, ozdobíme šlehačkovými růžičkami a do každé vmáčkneme malinu. Zbylé maliny upravíme okolo parfait, přelijeme omáčkou, ozdobíme lístky máty a ihned servírujeme.

Poznámka

Dezert se velmi rychle rozpouští, proto jej krájíme těsně před servírováním. Patří mezi vydatné dezerty s neobvyklou chutí. Malinovou omáčku dochutíme také 3 lžícemi malinového likéru nebo destilátu. Parfait je chutný i z jiných druhů ovoce, např. rybízu, višní, meruněk, broskví nebo švestek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept