Dýňová polévka s knedlíčky

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Omytý pórek pokrájíme na kolečka.
  • 2
    Oloupanou, nasekanou cibuli zpěníme na 60 g másla, přidáme rozkrájenou dýni (300g necháme stranou), osolíme, opepříme a okořeníme kari kořením. Přilijeme vývar, víno a pod pokličkou vaříme asi 20 minut.
  • 3
    Mléko svaříme s 20g másla, vmícháme krupici a necháme stát. Přidáme majoránku, žloutky a nastrouhaný sýr, z hmoty tvarujeme knedlíčky, vaříme je v osolené vodě na mírném ohni asi 5 minut. Uvařené knedlíčky vyjmeme.
  • 4
    Polévku rozmixujeme, vložíme pórek, zbylou dýni a pod pokličkou vaříme 8 minut. Nakonec vmícháme obě smetany.
  • 5
    Podáváme s knedlíčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.