Rýže se slávkami v omeletě
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 2kusyCeler bulvový
 - 1kusPórek
 - 2lžičkySůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 200gramůRýže loupaná
 - 1000gramůMušle slávky
 - 8kusůVejce slepičí
 - 120gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
882 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
43 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Slávky dobře omyjeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, očištěný celer a pórek krájíme nadrobno.
 - 2Cibuli a celer smažíme na 40g másla asi 5 minut, přidáme mušle a 5 lžic vody, vše vaříme pod pokličkou 10 minut, občas zatřeseme hrncem. Slijeme, šťávu zachytíme.
 - 3Pórek podusíme na 40g másla asi 3 minuty, přidáme rýži a dusíme ještě 1 minutu. Šťávu dolijeme vodou na 500 ml, zalijeme jí rýži. Přivedeme k varu,uvařenou rýži necháme pod pokličkou ještě 10 minut táhnout, osolíme, opepříme.
 - 4Ze slávek vyjmeme maso a přimícháme k rýži.
 - 5Vejce rozkvedláme se solí a pepřem, usmažíme 4 omelety, naplníme je rýží s mušlemi.
 - 6Ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.