Recept

Rýže se slávkami v omeletě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16260

Ingredience

2 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1000 g Mušle slávky
120 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
200 g Rýže loupaná
2 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 882 kcal
Kilojoule 3 689kJ
20% Sacharidy 72 g
57% Tuky 43 g
72% Sodík 1 g
91% Bílkoviny 51 g

Rýže se slávkami v omeletě postup přípravy receptu:

1

Slávky dobře omyjeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, očištěný celer a pórek krájíme nadrobno.

2

Cibuli a celer smažíme na 40g másla asi 5 minut, přidáme mušle a 5 lžic vody, vše vaříme pod pokličkou 10 minut, občas zatřeseme hrncem. Slijeme, šťávu zachytíme.

3

Pórek podusíme na 40g másla asi 3 minuty, přidáme rýži a dusíme ještě 1 minutu. Šťávu dolijeme vodou na 500 ml, zalijeme jí rýži. Přivedeme k varu,uvařenou rýži necháme pod pokličkou ještě 10 minut táhnout, osolíme, opepříme.

4

Ze slávek vyjmeme maso a přimícháme k rýži.

5

Vejce rozkvedláme se solí a pepřem, usmažíme 4 omelety, naplníme je rýží s mušlemi.

6

Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept