Rýže se slávkami v omeletě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže se slávkami v omeletě
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16260 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
120 g | Máslo čerstvé |
1000 g | Mušle slávky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
200 g | Rýže loupaná |
2 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 596,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,6mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Mušle slávky, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rýže se slávkami v omeletě postup přípravy receptu:
1 | Slávky dobře omyjeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, očištěný celer a pórek krájíme nadrobno. |
2 | Cibuli a celer smažíme na 40g másla asi 5 minut, přidáme mušle a 5 lžic vody, vše vaříme pod pokličkou 10 minut, občas zatřeseme hrncem. Slijeme, šťávu zachytíme. |
3 | Pórek podusíme na 40g másla asi 3 minuty, přidáme rýži a dusíme ještě 1 minutu. Šťávu dolijeme vodou na 500 ml, zalijeme jí rýži. Přivedeme k varu,uvařenou rýži necháme pod pokličkou ještě 10 minut táhnout, osolíme, opepříme. |
4 | Ze slávek vyjmeme maso a přimícháme k rýži. |
5 | Vejce rozkvedláme se solí a pepřem, usmažíme 4 omelety, naplníme je rýží s mušlemi. |
6 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.