5
Ověřený recept
5 6 Kourambiedes - řecké cukroví 5 1

Video recept Kourambiedes - řecké cukroví Řecko

Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor: jelen
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1627

Ingredience

50 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mandle
1 polévková lžíce Martell cognac
270 g Mouka pšeničná hladká T 650
225 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie
358 kcal
Kilojoule 1 498kJ
8% Sacharidy
29g
33% Tuky
25g
10% Bílkoviny
6g
1% Sodík
25,0mg
Uhlovodany 9g
Cholesterol 64,0mg
Draslík 84,0mg
Vláknina 4g
Vitamín A 0,0mg
Vitamín B6 0,0mg
Vitamín B12 0,0mg
Vitamín C 0,0mg
Vitamín E 2,7mg
Vápník 0,0mg
Železo 25,6mg
Kompletní hodnoty

Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.

Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.

Suroviny Cukr vanilka, Martell cognac, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

  • Kourambiedes - řecké cukroví
  • Kourambiedes - řecké cukroví
  • Kourambiedes - řecké cukroví
  • Kourambiedes - řecké cukroví
  • Vložit obrázek

Kourambiedes - řecké cukroví postup přípravy receptu:

1

Vyšleháme oba cukry s máslem do pěny, přidáme žloutek, sůl, mouku, kypřící prášek, mleté loupané mandle a koňak.

2

Zpracujeme na hladké těsto které zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny v chladu.

3

Z vychlazeného těsta tvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu které klademe na plech vyložený pečícím papírem, kuličky trochu zploštíme.

4

Do prostřed každé placičky vmáčkneme jeden celý hřebíček a pečeme na 180°C.

5

Hotové vyjmeme z trouby, necháme chvíli chladnout a potom vyndáme hřebíčky, obalíme v moučkovém cukru.

Poznámka

Dávka hřebíčku cca 1/2 balení. Moučkový cukr na obalení cca 100g. Do těsta můžeme místo koňaku přidat pomerančový nebo anýzový likér.

Komentáře a hodnocení

Přidat komentář

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

5
Ověřený recept
blink grin love mad sad sick smartass smile sorry sunglasses surprised tongue
blankat
Kourambiedes - řecké cukroví
Moc dobré cukroví, jen někdo nedává hřebíčekgrin

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

5
Ověřený recept
blink grin love mad sad sick smartass smile sorry sunglasses surprised tongue

Děkuji za komentář k receptu!


Ostatní uživatelé to jistě ocení.
 
×

Přidávat recepty

mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

PŘIDAT NOVÝ RECEPT

 

Tipy z kuchařova rádce

Jak na připálený hrnec

Připálený hrnec vyčistíte tak, že do něj nalijete vodu, přisypete sůl a dáte vařit.

Mandle bez slupky

Bezproblémově zbavíte mandle slupky, když je spaříte horkou vodou.

Mohlo by Vás zajímat

Nejnovější recept

Tabulková čokoláda s perníkovým medovým plátem
 
TOPlist