Jednoduchý recept

Ovocný salát v melounu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16272
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Citrony
3 polévková lžíce Cukr krupice
250 g Hroznové víno
1 ks Meloun cukrový
1 ks Meloun vodní
250 g Ostružiny
350 ml Víno šumivé (sekt)

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 030kJ
15% Sacharidy 54 g
2% Tuky 1 g
0% Sodík 5 mg
7% Bílkoviny 4 g

Ovocný salát v melounu postup přípravy receptu:

1

Meloun řádně omyjeme, osušíme a spodní část melounu lehce seřízneme tak, aby košík stál. Poté po obvodě melounu obtočíme nit tak, aby byla ve stejné výšce od pracovní desky. Nožem si podle nitě naznačíme linku. Na pomoc si vezmeme kulatou formičku, kterou přikládáme těsně pod vyznačenou linku, a špičkou nože vyznačíme půlkruhy. Dlouhým nožem s úzkou čepelí vykrajujeme po celém obvodě naznačené půlkruhy. Na melounu v protilehlých stranách vyznačíme dvě čáry od sebe vzdálené 4 cm tak, aby procházely středem. Ostrým nožem vykrojíme vyznačené držadlo a poté odstraníme vrchní část melounu. Zbylou červenou dužninu částečně vydlabeme, dáme stranou a košík zabalíme do fólie a uložíme na 2 hodiny do chladničky.

2

Z dužniny melounu vykrajujeme lžičkou kuličky a zbylou dužninu nakrájíme na kostičky. Jadérka pokud možno odstraníme. Žlutý meloun rozpůlíme, střed s jadérky odstraníme a z dužniny opět tvarujeme kuličky. Zbylou nakrájíme na kostičky.

3

Hroznové víno s ostružinami omyjeme, přidáme k melounům. Zakapeme citronovou šťávou, zlehka promícháme s cukrem, přikryjeme fólií a uložíme na dvě hodiny do chladničky.

4

Před servírováním košík vyjmeme z chladničky, postavíme na talíř, naplníme připraveným ovocným salátem. Pro větší efekt salát zalijeme před stolovníky šampaňským.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept