Šmakoun po bulharsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šmakoun po bulharsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16289 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Protlak rajčatový |
4 ks | Rajčata |
300 g | Šmakoun |
1 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 320,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Šmakoun, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Šmakoun po bulharsku postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, najemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, rajčatový protlak a chvíli podusíme. |
2 | Potom přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme okapané sterilované fazolky a šmakoun nakrájený na porce. Vše prohřejeme a podáváme. |