Recept

Květákový nákyp se šmakounem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16291

Ingredience

1 ks Květák
250 ml Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
300 g Šmakoun

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 365kJ
5% Sacharidy 20 g
23% Tuky 17 g
15% Sodík 300 mg
46% Bílkoviny 26 g

Květákový nákyp se šmakounem postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka a rozebereme na růžičky.

2

Z mouky a másla (1 lžíce) připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a chvíli povaříme. Do vychladlého bešamelu vmícháme vejce, šmakoun nakrájený na kostičky, nasekanou petrželku a sůl. Vše promícháme.

3

Směs vložíme do zapékací mísy vymazané máslem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Před dokončením tepelné úpravy posypeme pokrm nastrouhaným sýrem a ještě krátce zapečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept