Omeleta na rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta na rajčatech
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16297 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 kávová lžička | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Pažitka |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 ks | Rajčata |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 491,2mg |
Draslík | 988,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,9mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Rajčata, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta na rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Vejce a bílky rozmícháme s nasekanou pažitkou a nastrouhaným sýrem. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme připravenou směs a z obou stran opečeme omeletu. Na stejné pánvi opečeme i omytá, na kousky nakrájená rajčata. |
3 | Omeletu rozdělíme na talíře, ozdobíme opečenými rajčaty a posypeme nasekanou petrželkou. |