Recept

Vepřová kýta s rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16301

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Citronová kůra
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
2 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl mořská
300 g Vepřová kýta
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 475 kcal
Kilojoule 1 988kJ
18% Sacharidy 66 g
18% Tuky 13 g
6% Sodík 118 mg
36% Bílkoviny 20 g

Vepřová kýta s rýží postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka.

2

Omyté maso nakrájíme na proužky, vložíme na rozpálený olej a rychle opečeme. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a očištěné, na proužky nakrájené papriky. Vše dusíme asi 5 minut. Nakonec vmícháme uvařenou rýži, sůl podle chuti a trochu citronové kůry.

3

Každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept