Kmínová polévka s osmaženým pečivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kmínová polévka s osmaženým pečivem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16326 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Kmín celý |
1 ks | Rohlíky celozrnné |
1 špetka | Sůl mořská |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 78 kcal
Kilojoule 327kJ
4% Sacharidy 13 g
3% Tuky 2 g
4% Sodík 82 mg
5% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 134,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rohlíky celozrnné, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kmínová polévka s osmaženým pečivem postup přípravy receptu:
1 | Do vařící vody vsypeme kmín a chvíli povaříme. |
2 | Rohlík nakrájíme na kostičky a nasucho osmažíme na teflonové pánvi. |
3 | Polévku rozdělíme do talířů, mírně osolíme a přidáme osmažené kostičky rohlíku. |