Zeleninový salát se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16339 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Jablka |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
150 g | Zelí hlávkové bílé |
150 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 87 kcal
Kilojoule 363kJ
5% Sacharidy 20 g
2% Tuky 1 g
2% Sodík 42 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 2,5mg |
Draslík | 335,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Jablka, Zakysaná smetana, Zelí hlávkové bílé, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.

Zeleninový salát se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka a očištěné červené a bílé zelí nakrájíme na nudličky. Přidáme oloupaný, nastrouhaný celer, citronovou šťávu a zakysanou smetanu. Vše dobře promícháme. |
2 | Salát podáváme vychlazený. |