Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16344

Ingredience

60 g Cukr krupice
500 g Jahody zahradní
125 ml Mléko polotučné
1 ks Máta
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vanilkový lusk
3 ks Vejce slepičí
125 ml Víno bílé
6 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 292kJ
8% Sacharidy 30 g
18% Tuky 14 g
4% Sodík 72 mg
14% Bílkoviny 8 g

Vinný krém s jahodami postup přípravy receptu:

1

Želatinu namočíme do studené vody. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Dřeň i lusk vložíme do mléka a svaříme.

2

Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj 20 g cukru.

3

V horké vodní lázni utřeme žloutky se zbylým cukrem. Přes síto vlijeme svařené vanilkové mléko, přidáme vymačkanou želatinu a za stálého míchání ji rozpustíme.

4

Krém přendáme do studené vodní lázně a mícháme do vychladnutí. Nakonec přimícháme víno a krém vložíme do chladničky asi na 25 minut.

5

Do želírujícího krému vmícháme ušlehanou smetanu a zlehka přimícháme ušlehaný sníh.

6

Omyté jahody upravíme do pohárů spolu s krémem a ozdobíme mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept