Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16350

Ingredience

400 g Brokolice
800 g Candát obecný
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Máslo čerstvé
50 g Oříšky piniové
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Gruyére
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 758kJ
4% Sacharidy 13 g
35% Tuky 26 g
16% Sodík 313 mg
57% Bílkoviny 32 g

Candát s brokolicí postup přípravy receptu:

1

Candáta omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Rybu vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a zalijeme vínem.

2

Omytou brokolici povaříme ve vroucí osolené vodě. Okapanou brokolici nakrájíme na kousky, vmícháme piniové oříšky a směs rozdělíme na porce candáta. Posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Udržujeme teplé.

3

Šťávu z candáta slijeme do pánve, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku, přilijeme smetanu a povaříme asi 5 minut. Omáčku rozmixujeme, osolíme a opepříme.

Poznámka

Omáčku podáváme k rybě s bagetou nebo salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept