Jednoduchý recept

Telecí steaky se žampiony a bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 13 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16356
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
1 kávová lžička Estragon
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
600 g Telecí kýta
12 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 573kJ
8% Sacharidy 30 g
11% Tuky 8 g
10% Sodík 193 mg
99% Bílkoviny 56 g

Telecí steaky se žampiony a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Malé jarní cibulky opereme a jemně nasekáme. Hlavičky žampiónu očistíme. V malé pánvi rozpustíme jednu lžíci másla a tři minuty na něm podusíme cibuli doměkka.

2

Hotovou cibuli přendáme do misky a smícháme s hořčicí, sušeným estragonem a nasekanou petrželkou. Steaky po obou stranách osolíme, opepříme a na jedné straně je potřeme polovinou připravené směsi koření.

3

Ve větší pánvi rozpálíme zbylé máslo a vložíme do něj plátky masa namazanou stranou dolů. Houby položíme na pánev vedle masa a při mírné teplotě opékáme asi 4 minuty. Během této doby potřeme horní plochu masa zbylou cibulovou směsí, pak maso i houby obrátíme a pečeme z druhé strany rovněž 4 minuty.

4

Hotové steaky dáme na talíře a ihned podáváme s mladými mrkvičkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept