Recept

Masový nákyp s těstovinami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16359

Ingredience

1 ks Cibule
5 ks Houby sušené
100 ml Hovězí vývar základní
450 g Jehněčí maso mleté
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Rozmarýn sušený
120 g Sýr Provolone
1 špetka Sůl
250 g Těstoviny konzumní
2 ks Vejce slepičí
50 ml Voda pitná
100 g Zakysaná smetana
2 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,013 kcal
Kilojoule 4 236kJ
21% Sacharidy 75 g
69% Tuky 52 g
26% Sodík 524 mg
110% Bílkoviny 62 g

Masový nákyp s těstovinami postup přípravy receptu:

1

Křemenáče nebo jiné sušené houby namočíme do 50 ml vody.

2

Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu a jednu lžíci oleje. Přidáme těstoviny a vaříme 12-15 minut, doměkka. Scedíme, propláchneme vodou a dáme stranou.

3

Cibuli nasekáme nadrobno, lístky šalvěje nasekáme najemno. Troubu předehřejeme na 210 °C. V pánvi rozpálíme zbylý olej a mleté maso na něm opečeme. Přidáme cibuli a dál opékáme. Pak směs zalijeme vývarem, namočenými houbami i s vodou a dochutíme solí, pepřem a rozmarýnem.

4

Maso promícháme s těstovinami a dáme do máslem vymazané formy. Vejce rozšleháme ve smetaně, osolíme a zalijeme jimi nákyp. Povrch pokryjeme plátky sýra a 20 minut zapékáme.

5

Hotový nákyp necháme trochu vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept