Recept

Telecí řízky po milánsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16371

Ingredience

3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Strouhanka
5 polévková lžíce Sýr Parmezán
2 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
300 g Špagety, Makarony
100 g Šunka dušená
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 721 kcal
Kilojoule 3 019kJ
18% Sacharidy 64 g
35% Tuky 26 g
41% Sodík 819 mg
99% Bílkoviny 56 g

Telecí řízky po milánsku postup přípravy receptu:

1

Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.

2

Šunku nakrájíme na kostičky a osmahneme na 20 g másla, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a dusíme asi 4 minuty. Osolíme a opepříme. Přidáme makarony a nasekanou petrželku.

3

Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně osolíme a opepříme. Řízky postupně obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve směsi strouhanky a poloviny nastrouhaného sýru. Smažíme je na zbylém másle po každé straně asi 3 minuty.

4

Řízky podáváme s makarony a pokrm ozdobíme zbylým nastrouhaným sýrem a petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept