Vanilkové hvězdičky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílky s 225 g cukru, dření z vanilkových lusků a citronovou šťávou ušleháme na pevný sníh. Přimícháme mleté mandle a těsto necháme chladit asi 2 hodiny.
  • 2
    Těsto vyválíme mezi dvěma fóliemi na plát a tvořítkem vypichujeme hvězdičky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů Celsia 10-15 minut.
  • 3
    Zbylý cukr rozpustíme v 6 lžících vody a za vysoké teploty necháme zkaramelizovat. Pomocí lžíce ozdobíme hvězdičky karamelovými nitkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.