Recept

Podmáslový chléb se sezamem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16383

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
15 g Droždí
800 ml Mléko - podmáslí
2 polévková lžíce Mléko polotučné
337,5 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Sezam - semena
1,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 832kJ
8% Sacharidy 30 g
7% Tuky 5 g
9% Sodík 174 mg
14% Bílkoviny 8 g

Podmáslový chléb se sezamem postup přípravy receptu:

1

V hrnku vlažného podmáslí rozpustíme cukr, přidáme rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek.

2

Mouku smícháme se solí, 3 lžícemi sezamových semínek, přilijeme kvásek a zbylé podmáslí. Vypracujeme vláčné těsto a necháme kynout asi 35 minut.

3

Těsto na pomoučeném válu prohněteme a vložíme do tukem vymazané chlebíčkové formy. Povrch potřeme mlékem a posypeme zbylým sezamem. Necháme ještě chvíli kynout.

4

Chléb pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept