Recept

Srnčí steaky s liškami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16414

Ingredience

150 g Lišky čerstvé
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Petržel - nať
130 g Smetana 33% (šlehačka)
600 g Srnčí maso
1 špetka Sůl
0,3 l Víno červené
1 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 551kJ
3% Sacharidy 12 g
20% Tuky 15 g
7% Sodík 149 mg
64% Bílkoviny 36 g

Srnčí steaky s liškami postup přípravy receptu:

1

Česnek a šalotku oloupeme, šalotku nasekáme nadrobno, houby očistíme a větší nakrájíme na poloviny. Steaky opepříme a lehce zaprášíme moukou.

2

V pánvi rozpálíme olej s máslem a opečeme na něm srnčí steaky 3 minuty z každé strany. Potom je osolíme, vyjmeme z pánve a zakryté necháme v teple.

3

Stroužek česneku dáme do výpeku, krátce opečeme a vyndáme. Houby se šalotkou podusíme, zalijeme vínem a několik minut povaříme. Potom přidáme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a posypeme nasekanou petrželkou.

4

Steaky podáváme s omáčkou a vhodnou přílohou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept