Kosočtverečky s kešu oříšky

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Vmícháme do něj 300g moučkového cukru a citronovou šťávu. Oříšky kešu umeleme spolu se zázvorem a zlehka vmícháme do sněhové hmoty.
  • 2
    Těsto rozdělíme na 4 díly a na pomoučeném válu vyválíme 4 čtverce silné asi 3mm. Dva čtverce potřeme makovou nádivkou, položíme na ně zbylé čtverce a dobře přimáčkneme.
  • 3
    Rádýlkem nakrájíme 3cm široké pruhy a z nich kosočtverce. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 25 minut.
  • 4
    Zbylý cukr utřeme se lžící vody dohladka, polevu kápneme do středu každého vychladlého kosočtverce a přilepíme na ni kešu oříšek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.