Polévka dršťková

165 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
742 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté dršťky uvaříme v osolené vodě do měkka (v případě potřeby vodu i několikrát převaříme, vždy však v nové vodě).
  • 2
    Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém tuku, přisypeme hladkou mouku a opět osmahneme. Vzniklou cibulovou jíšku zalijeme zeleninovým vývarem, vše dobře rozmícháme a vaříme cca 15 min.
  • 3
    Poté přisypeme uvařené dršťky, přidáme koření, česnek utřený se solí a 10 min povaříme.
  • 4
    Papriku rozmíchanou v tuku a na drobno nakrájenou celerovou nať přidáme až na samém konci.
  • 5
    Polévku podáváme se slaným pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 19. 3. 2017
Polévka dršťková
Dršťek může být i více, celerovou nať nepoužívám, přidávám majoránku. Papriku nechávám zpěnit při přípravě - dohotovení jíšky.