Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 1642

Ingredience

1 ks Celer - nať
1 ks Cibule
300 g Dršťky syrové
2 špetka Majoránka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tuk
1 l Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 187 kcal
Kilojoule 781kJ
4% Sacharidy 16 g
13% Tuky 9 g
44% Sodík 872 mg
18% Bílkoviny 10 g

Polévka dršťková postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté dršťky uvaříme v osolené vodě do měkka (v případě potřeby vodu i několikrát převaříme, vždy však v nové vodě).

2

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém tuku, přisypeme hladkou mouku a opět osmahneme. Vzniklou cibulovou jíšku zalijeme zeleninovým vývarem, vše dobře rozmícháme a vaříme cca 15 min.

3

Poté přisypeme uvařené dršťky, přidáme koření, česnek utřený se solí a 10 min povaříme.

4

Papriku rozmíchanou v tuku a na drobno nakrájenou celerovou nať přidáme až na samém konci.

5

Polévku podáváme se slaným pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept