Polévka z jehněčího masa
105 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
 - 1lžičkaMajoránka
 - 1kusCibule
 - 0,25kilogramJehněčí maso
 - 0,1decilitrZakysaná smetana
 - 1kusPetržel kořen
 - 1kusCitrony
 - 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
 - 1kusMrkev kořen
 - 1lžičkaSůl
 - 0,5kusCeler bulvový
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso s nakrájenou zeleninou dáme vařit do osolené vody, až bude vše měkké. Maso poté vytáhneme a nakrájíme na drobno.
 - 2Do vývaru přidáme koření, zahustíme ho smetanou smíchanou se žloutky a hladkou moukou, vše dobře rozmícháme a necháme povařit. Jako poslední přidáme uvařené maso nakrájené na kousky.
 - 3Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách ozdobené plátkem citronu.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.